PowToon – інструмент для створення анімованих презентацій

Якщо ви не любитель малювати і вирізати аплікації, а створити свою презентацію страх як хочеться, рекомендую звернути увагу на цікавий онлайн-сервіс PowToon. Чесно кажучи, PowToon – це не скрайбінг в чистому вигляді, хоча основні принципи RSA – презентації тут все ж дотримані. В кадрі періодично з’являється комп’ютерна “рука”, яка хоч і не малює, але добре пише і витягує картинки на екран.

PowToon — це безкоштовний онлайн-сервіс, який можна використовувати для різних цілей: особистих, професійних та навчальних. Система просить користувача вибрати один пункт із вищезгаданого списку: особисті, професійні та навчальні цілі — щоб розпочати роботу. Від вибору залежить функціонал сервісу та стиль шаблонів, що пропонуються. По принципу роботи програма для презентацій PowToon схожа на PowerPoint: також видає декілька шаблонів, після чого пропонує по черзі оформляти слайди.

  • на слайдах можна розміщувати текст, звук, фігури і графіку. Текст можна як набирати, так і писати від руки.
  • створену презентацію можна відразу експортувати на YouTube

Творці назвали PowToon генератором анімаційних презентацій. У цьому онлайн-сервісі можна створити відео на основі шаблону або з “чистого аркуша”.

Безкоштовні можливості сервісу дещо обмежені: за шаблоном можна створити відео до 45 секунд, а без шаблону – до 5 хвилин (стислість – сестра таланту?). Готові роботи можна безпосередньо завантажувати на YouTube.

Є ще й такі мінуси, як обмеження:

  • водяний знак PowToon на презентаціях;
  • не передбачено збереження презентації на свій комп’ютер;
  • час презентації – до 5 хвилин;
  • безкоштовно експортувати можна тільки 30 презентацій;
  • крім того, сервіс налаштований на певний дозвіл екрана комп’ютера – не менше 1024 на 768;
  • при першому дозволі, в екран не поміститься права панель інструментів або шкала часу.

Незважаючи на такі обмеження, працювати в сервісі досить зручно і абсолютно не нудно.

Приємної роботи з PowToon та яскравих відео!

Leave a Comment