Шкода та користь шоколаду

Одним із самих смачних ласощів багато називають продукт, який багато століть тому завіз в Новий Світ Колумб з далекої Мексики. Ім’я цієї солодощі шоколад: користь і шкода його настільки широкі, що багато експертів не можуть відповісти, чого в ньому більше.

Говорячи про корисні і шкідливі властивості шоколаду, думки дослідників і дієтологів не знайшли єдності. В першу чергу сумнів викликає надзвичайно висока ступінь калорійності продукту. Саме тому вживати шоколад не варто людям, схильним до повноти.

Цінність шоколаду полягає в утриманні в його структурі флавонідів. Дані речовини просто потрібні тим людям, які регулярно відвідують кардіолога з ряду причин.  Користь даного продукту практично універсальна: він ліквідує відкладення холестерину, делікатно очищує судини і нормалізує функціонування безпосередньо самого серця. Навряд чи який-небудь інший продукт здатний так масштабно і всебічно надати позитивний вплив на серцево-судинну систему.

Не можна не сказати про те, що німецькі вчені в ході численних досліджень довели здатність шоколаду знижувати тиск. Більше того, така дія цілком відчутно, навіть якщо брати ласощі в мінімальних кількостях. Ще одним із корисних властивостей є те ,що він є антидеприсантом ефективно усуває печаль, смуток, розчарування і зневіру, піднімає настрій. 

 Але захоплюючись ласощами на основі какао-бобів, можна з часом виявити деякий ступінь залежності від даної солодощі. У свою чергу нестримне вживання шоколаду, яке нічим не обмежене, викликає порушення в роботі шлунково – кишкового тракту, порушення стану шкіри, винекнення свербіжу, висипання на шкірі.

Виходячи, з цього та говорячи про користь та шкоду шоколаду , можна зробити висновок , що власне вживання шоколаду є необхідним для людини  лише в тому випадку , якщо це якісний продукт, який не несе загрози здоров’ю .

Leave a Comment