Нітрати в продуктах харчування

Ні для кого не секрет ,що овочі та фрукти – головне джерело нітратів ,які приносять людському організму серйозної шкоди.Для того ,щоб розпізнати нітрати в овочах існує два способи:

  • самостійно (не вибирати самі великі плоди овочів,так як в них саме більше нітратів,звертати увагу на запах овочів,він повинен бути і не слабким і не яскраво вираженим,особливо звертати увагу на зовнішній вигляд овочів-колір ,ніколи не купуйте овочі не першої свіжості,у них вміст концентратів буде більший ніж у більш свіжих овочах,не зберігайте їх довгий час ).
  • за допомогою лабораторії.

Нітрати не є токсичн

ими.Але завдають і певний вплив на здоров’я людини.Вони характеризуються досить широким спектром токсичної дії,впливаючи на організм на різних біорівнях.

      Зменшити кількість нітратів можна,якщо всі овочі,плоди,перед вживанням ретельно помити гарячою водою.Зниженню шкідливого вплив на організм нітратів і нітритів сприяє вживання вітамінів ,особливо А,Е,В9.

Leave a Comment