Вторинна переробка паперу

Паперові товари відіграють велику роль в більшості аспектів нашого життя, від книг та журналів, до картонних коробок та рахунків, які присилаються нам поштою. При цьому папір – один з небагатьох матеріалів, який найбільш легко і часто використовується повторно.

Сміття – є, ринку сміття – немає

Формально вторинна переробка в Україні підтримується на державному рівні..Частка  паперу в загальній кількості відходів залишається постійною.Незважаючи на збільшення кількості нових матеріалів, частка паперу в загальному обсязі муніципальних відходів з 1960 по 20017 роки коливалась в районі 33%. Фактичний обсяг збільшується, але відсоток залишається постійним.

Проста дія для великої економії.

Дослідження, проведене Пенсільванським університетом, показало, що зміна встановлених за замовчуванням полів текстових документів в 1 дюйм (2,54 см) на 0,75 дюйма (1,91 см) здатна щорічно економити $ 120 000, куди входять вартість паперу і поводження з відходами. Що стосується дерев, дослідження стверджує, що такий крок збереже 72 акра (28,8 га) лісів. Повторне використання матеріалів потребує менше енергії, ніж первинне. Наприклад, для переробки паперу з відходів необхідно менше енергії, ніж при виробництві паперу з нового лісового масиву, оскільки вже не потрібно вирубувати дерева, виготовляти з них лісоматеріал і перетворювати його на папір. Таким чином економія енергії складає 65%.

Leave a Comment