Інтернет-сервіс мультимедійних дидактичних вправ LearningApps.

 Існує велика кількість інтернет-ресурсів для створення інтерактивних вправ. Вони можуть бути схожими за своїми функціональними можливостями, а можуть відрізнятися між собою як функціоналом, так і інтерфейсом.
  Якісь із сервісів можна освоїти дуже швидко, а над деякими доводиться неабияк потрудитися, щоб навчитися в них працювати. Але так чи інакше, кожен з них унікальний, цікавий і корисний. За допомогою одного сервісу ми можемо швидко і якісно створити вікторину. Інший сервіс допоможе нам в складанні кросвордів. І це чудово. Але все-таки, мабуть, кожному з нас хотілося б мати під рукою такий інструмент для створення дидактичних матеріалів, який зміг би нам допомогти в будь-якій ситуації, і ми сміливо могли б назвати його універсальним.

Як це не дивно, такий інструмент існує! Конструктор інтерактивних завдань Learning Apps призначений для підтримки процесу навчання за допомогою інтерактивних модулів (вправ).

  LearningApps.org – онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Їх можна використовувати в роботі з інтерактивною дошкою, або як індивідуальні вправи для учнів.
   Основна ідея інтерактивних завдань, які можуть бути створені завдяки даного сервісу, полягає в тому, що учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню їх пізнавального інтересу до певної навчальної дисципліни. Адреса сервісу – http://learningapps.org/

Сайт містить галерею загальнодоступних інтерактивних завдань, створених користувачами ресурсу. Всі представлені в сервісі вправи розподілені по навчальних предметів, що набагато полегшує пошук потрібного завдання.
На сайті доступна велика база завдань, розроблених учителями з різних країн для усіх предметів шкільної програми. Кожен із ресурсів можна використати на своєму уроці, змінити під власні потреби, розробити схожий чи зовсім інший навчальний модуль.Вправи на сайті подаються у зручному візуальному режимі сітки зображень, навівши на які вказівник миші можна побачити тип вправи та її рейтинг на сайті (залежить від кількості переглядів та оцінок користувачів).

 Клацнувши на зображенні значка вправи, відбувається перехід у режим її виконання. На передньому плані видно завдання, сформульоване вчителем, яке закривається після клацання кнопки ОК, що дозволяє перейти до безпосередньої роботи із вправою.

 Усі вправи поділено на категорії, які відповідають виду завдання, яке потрібно буде виконати учням:
 •    вибір;
 •    розподіл;
 •    послідовність;
 •    заповнення;
 •    онлайн-ігри;
 •    інструменти. При цьому створювати інтерактивні модулі за готовими шаблонами може як учитель, так і учень.

На сайті http://learningapps.org/ можна детальніше ознайомитись із різними вправами та спробувати створювати власні.
Приклади вправ: http://LearningApps.org/watch?v=p34cxpow201


Leave a Comment