Сервіс для створення дидактичних матеріалів

Trello — безкоштовна багатоплатформна система управління проектами, розроблена Fog Creek Software[.

Вона використовує парадигму керування проектами, відому як канбан. Проекти зображуються дошками, що містять списки. Списки містять картки, якими зображуються задачі. Картки повинні переходити з попереднього списку до наступного (за допомогою перетягування), таким чином зображаючи рух якоїсь функції від ідеї, аж до тестування. Картці може бути присвоєно відповідальних за неї користувачів. Користувачі та дошки можуть об’єднуватись в команди.

Trello має обмежену підтримку тегів у вигляді шести кольорових міток. Картки можуть містити коментарі, вкладення, дату завершення та переліки (списки підзадач). Форматуються картки розміткою Markdown. Також Trello має API[. Станом на 2017 рік, підтримуються такі мобільні платформи, як iPhone та Android. Застосунок для iPad було випущено 12 березня2013 року

Зовні Trello – це робочий стіл, на якому розташовані дошки (Board), яким можна привласнити будь-які імена та назви, списки (Lists) і картки (Cards). Останні можна безперешкодно перетягувати та переміщувати. Trello успадковує принципи роботи японський системи канбан, вигідно відрізняючись від інших to-do – менеджерів за рахунок можливості бачити весь обсяг роботи на одній дошці.
«Завести» собі такого менеджера проектів досить просто: зайдіть на сайт Trello, створіть акаунт, ознайомтеся з коротким керівництвом по використанню і починайте працювати. Trello доступний як для роботи в інтернеті, так і у вигляді додатків на iPhone / iPad, Android, Windows 8 і Windows RT. На сьогоднішній день веб-додаток безкоштовне, але можна користуватися і платними послугами, запущеними з 2013 року.

МОЖЛИВОСТІ І ПЕРЕВАГИ
1 На одній дошці може розміщуватися як невеликий, так і грандіозний проект з вражаючою кількістю списків і карток. Наприклад, ви хочете поглянути на задачу, статус якої «На затвердження / В очікуванні». Можете розслабитися: вам не доведеться куди-небудь переходити або кликати, гублячись у пошуках злощасного списку – все перед вами.
2 За допомогою широкого набору інструментів (Boards, Lists, Cards) можна охопити проект до найдрібніших деталей. Кожна окрема картка може бути простим завданням (наприклад: «написати лід до статті») або комплексним проектом, всередині якого розташовуються чекліст, коментарі, гіперлінкі, голосування та робочі документи.
3 Залежно від пріоритетності будь-якої задачі ви можете не тільки переносити її в інший список, але і переміщати по ньому вгору / вниз, що допоможе розраховувати час і інші ресурси краще будь-якого нагадування.
4 Для кожної конкретної задачі може бути призначений окремий виконавець. Для цього потрібно вибрати колегу зі списку вашої робочої команди в певну картку або просто перетягнути туди його аватар. У разі будь-яких змін, ви можете прикріпити колегу до іншої задачі, точно так же перетягнувши його.
5 Завдяки використанню кольорових Labels більше немає потреби виділяти або підкреслювати щось. Можете розставляти акценти за своїм власним бажанням, використовуючи як базові безкоштовні, так і розширені платні можливості. А якщо вас відволікають «заморожені» на даний момент завдання, ви можете приховати стовпець до певного часу. За допомогою Regular і Pirate mode можна видозмінити неактивні картки, зробивши їх, наприклад, прозорими.
6 По суті, Trello втілює в собі мрію кожної людини, так як є універсальним інструментом, як для командної роботи, так і для особистого користування. Ви можете використовувати його як week-planner, створивши 7 списків (на робочому столі за замовчуванням поміщається 5 списків, але ви можете змінити їх кількість, зробивши стовпці тонше).
7 Підтримка мови розмітки Markdown дозволяє міняти стилі тексту.
8 Автоматизувати процес додавання карток можливо шляхом реєстрації аккаунта на сайті Zapier.

Завдяки цьому ви зможете:
а) додавати завдання через e-mail – система присвоїть вам поштову адресу. Відправляючи на нього лист, ви автоматично створите картку на обраної дошці в Trello;
б) автоматичне створення картки при додаванні файлів Dropbox і Google Drive;
в) створення подій в Google Calendar за допомогою карток.

Підготувала студентка групи БП-41 Спас Оксана

Leave a Comment