Здорове харчування

 Здорове харчування на кожен день – це спосіб залишатися здоровим і красивим без спеціальних дієт. Адже стан нашого організму, загальне самопочуття, імунітет, настрій і зовнішній вигляд багато в чому залежить від того, що ми їмо. 

 

Правильне харчування допомагає людині зберігати працездатність, уникати різних захворювань, підтримувати нормальну вагу, збільшити тривалість життя. На здорове харчування потрібно переходити поступово, щоб це не було стресом для організму. В будь-якому віці не пізно перейти на правильне здорове харчування.

Принципи здорового харчування

  • Калорійність споживаної їжі повинна забезпечувати продуктивну роботу організму.
  • Дотримання правильних пропорцій здорової їжі. Правильне харчування – це баланс білків, жирів і вуглеводів. Продукти-вуглеводи повинні становити 55-60% в меню здорового харчування, жири – 25-30%, а білки – не менше 15% добового раціону. Важливо при цьому не переїдати.
  • Різноманітність. Здорова їжа повинна бути різноманітною і корисною.
  • Режим харчування. Щоб травна система правильно засвоїла здорові продукти, дотримуйтеся режиму прийому їжі. Їжте кожні 3-4 години при 4-разовому харчуванні або кожні 2-3 години при 5-ти разовому харчуванні.
  • Щодня випивайте 1,5-2 л чистої води і будьте фізично активними.

Поміркованість у їжі – ключ до здорового харчування

Вставши з-за столу голодним – ви наїлися. Якщо встаєте наївшись – ви переїли. Якщо встаєте переївши – ви отруїлися. А. П. Чехов

Джерела:

http://medfond.com/korysni-produkty-porady/zdorove-harchuvannya-z-chogo-pochati.html

https://www.facebook.com/O.Skytalinska

 

Leave a Comment