Неймовірні факти з життя комах

1. Комахи – перші живі істоти, які з’явилися на Землі, більше 400 млн років тому. З тих пір вони пережили п’ять масових катаклізмів і виявилися більш живучими, ніж тіранозаври.

2. Зараз у світі налічується близько 20 тис. видів бджіл. А щоб виробити 500 г меду, одній бджолі необхідно 10 млн разів злітати від вулика до квітки і назад.

3. Самка таргана здатна за рік відкласти більше двох мільйонів яєць. Крім того, тарган може дев’ять днівжити без голови.targani-mozhut-zhiti-bez-golovi_301

4. Вага комах, яких за рік з’їдають всі павуки на Землі, більше сукупної ваги всіх, хто живе на планеті людей.

5. Мурахи ніколи не сплять. У світі майже стільки ж видів мурах ( 8800 ) скільки птахів ( 9000).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Метелики пробують смак їжі за допомогою задніх лапок. А колір їх крил створюється крихітними лусочками, які відбивають світло.

7.Медоносна бджола махає крилами зі швидкістю 11 тис. 400 разів на хвилину, створюючи характерне дзижчання.

8. Існує близько 400 тис. відомих видів жуків. Розміри найбільшого, жука- титана, можуть досягати 17 см.

9. Стрикози – і швидші комахи. Швидкість їх рух досягає 57 км / год.

10. У цвіркунів вуха розташовані на передніх ногах, крім того, по цвіркунам можна визначити температуру : для цього потрібно підрахувати кількість стрекотіння в хвилину, розділити на два, потім додати дев’ять і знову розділити на два. В результаті вийде температура в градусах Цельсія.

11. Коники можуть стрибати на відстань, яка більш ніж в 40 разів перевищує довжину їхнього тіла, а блоха – на відстань, що в 130 перевищує її довжину.

12. На планеті на кожній квадратній милі в жилих районах живуть більше 26 млрд комах. За оцінками вчених, існує ще 5-10 млн невідомих науці видів.

13. Крихітні жалкі комахи, мокреці, махають крилами з неймовірною швидкістю 62 тис. 760 разів на хвилину.

14. Домашні мухи зазвичай живуть біля місць, де вони вивелися, однак з’ясувалося, що під дією вітру вони можуть переміщатися на відстань аж до 45 км.

15. Найбільший нічний метелик в світі – Attacus Altas. При розмаху крил 30 см його часто помилково приймають за птицю.мет

16. Рій пустельної сарани може складатися з 50 млрд комах. Оскільки кожна сарана може з’їсти кількість їжі, рівну її власній вазі, в день цей рій пожирає за вагою в чотири рази більше їжі, ніж всі жителі Нью -Йорка. 

Підготувала:студентка 41 групи хіміко-біологічного факультетук Чендей Ірина

Leave a Comment