Достатнє споживання вітаміну С (аскорбінової кислоти), має важливе значення, оскільки це допомагає організму:
- виробити колаген, важливий білок для шкіри, хрящів, сухожиль, зв’язок і кровоносних судин;
- забезпечити ріст і відновлення тканин;
- лікуваня ран;
- відновлення та підтримання здорового стану кісток і зубів;
- синтезувати нейромедіатори;
- блокувати, частини пошкоджень, викликаних вільними радикалами, працюючи в якості антиоксиданту разом з вітаміном Е, бета-каротином і багатьма іншими поживних речовинами на рослинній основі.
Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA), який надає наукові консультації підтвердив, що очевидні переваги для здоров’я були створені для дієтичного споживання вітаміну С для:
- нормального функціонування кісток, зубів, хрящів, ясен, шкіри і кровоносних судин;
- збільшення поглинання негемового заліза;
- нормальної функції нервової системи;
- нормальної функції імунної системи;
- підтримання нормальної функції імунної системи під час і після інтенсивних фізичних вправ;
- регенерації відновленої форми вітаміну Е;
- нормальної психічної функції;
- зменшення втоми.
Підготувала: студентка хіміко-біологічного факультету Смірнова Ольга
Leave a Comment
Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.