Значення вітаміну С в організмі

Достатнє споживання вітаміну С (аскорбінової кислоти), має важливе значення, оскільки це допомагає організму:

  • виробити колаген, важливий білок для шкіри, хрящів, сухожиль, зв’язок і кровоносних судин;
  • забезпечити ріст і відновлення тканин;
  • лікуваня ран;
  • відновлення та підтримання здорового стану кісток і зубів;
  • синтезувати нейромедіатори;
  • блокувати, частини пошкоджень, викликаних вільними радикалами, працюючи в якості антиоксиданту разом з вітаміном Е, бета-каротином і багатьма іншими поживних речовинами на рослинній основі.istochniki-vitamina-c

Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA), який надає наукові консультації підтвердив, що очевидні переваги для здоров’я були створені для дієтичного споживання вітаміну С для:

  • нормального функціонування кісток, зубів, хрящів, ясен, шкіри і кровоносних судин;
  • збільшення поглинання негемового заліза;
  • нормальної функції нервової системи;
  • нормальної функції імунної системи;
  • підтримання нормальної функції імунної системи під час і після інтенсивних фізичних вправ;
  • регенерації відновленої форми вітаміну Е;
  • нормальної психічної функції;
  • зменшення втоми. 

    Підготувала: студентка хіміко-біологічного факультету Смірнова Ольга

Leave a Comment