ВСЕ ПРО КВІТИ, ВАЗОНИ, ДЕКОРАТИВНІ РОСЛИНИ….

ЗВЕРНЕННЯ ДО НЕБАЙДУЖИХ!!!! Цієї зими у нашій теплиці (теплиці хіміко-біологічного факультету ) померзло багато рослин!!! Може хтось має багато якихось рослин і може ними поділитись, зв’яжіться зі мною (напишіть в коменти чи на пошту trotska_o@mail.ru, або в аську 371 529 425) або приносьте у 96 ауд. LaughingПоможіть хто скільки можеLaughing, щоб поповнити колекцію. Ми по можливості будемо з вами чимось ділитись.

Хочу поділитись досвідом вирощування ранньо-квітучих рослин! Мені було цікаво чи можна на підвіконні за декілька тижнів отримати квітучі крокуси, гіацинти, лютіки, тюльпани та ін.

Останнього тижня січня я поїхала в Сільпо в Подоляни, щоб купити цибулини для розсади (там була їх розпродажа, може й ше досі є). (Наприклад, 5 тюльпанів коштувало 7.70, 3-4 нарциси – 7.70, 10-15 крокусів – 7.70.) P.S. Це не реклама Сільпо. До речі думаю, якщо хтось спробує це зробити зараз, то отримає квіти десь на Паску

Отож, купила, намочила і висадила густо, так щоб частина цибулини була зверху грунту (тоді вона краще прогрівається і швидше росте) в мількі горщики. Підживлювала раз в тиждень рідким добривом для квітучих рослин. ВАЖЛИВО не повторіть мою помилку, коли появились перші листочки не ставте їх на пряме світло, бо вони вам безповоротно повянуть

Через тиждень появились перші сходи, звичайно був відсоток втрат – 10-15 %. Проте, на сьогоднішній (23.02) день в мене є листочки крокусів. але ще не цвітуть, гіацинти зацвіли найскоріше через 3,5 тижні, тюлпан також зацвів, лютики ще лише випустили 3 листки, вони 30-40 см і цвітуть в червні-липні.

А взагалі то якраз зараз бажано сіяти на розсаду квітучі рослини (бегонія, сальвія, гвоздика), які ви потім пересадите у відкритий грун або на балкони. А ще зараз вдалий час для того, щоб пообрізати і начеренкувати вашу пеларгонію. Обрізавши черенки (3-4 вузли) садіть їх одразу в грунт, так краще приживаються і не ставте в гаряче приміщення. Таким чином у вас збільшиться її кількість відросте стебло старої рослини (якщо ви її не обрубаєте в корінь) і підростуть нові. Тоді весною вони не будуть у вас такими патиками з нещасною квіткою вгорі, а виростуть гарненькі кущики з багатьма суцвіттями. НЕ БІЙТЕСЬ ОБРІЗАТИ!!!! Все що пишу я перевірила на собі (Laughing на своїх квітах)!!!!

Якщо в когось виникають якісь запитання, то пишіть, відповідь обов’язково буде!


Скільки себе пам’ятаю стільки обожнюю рослини. На сьогодні моїм захопленням є комахоїдні рослини (теоретично і, поки що, невдало практично, бо пропало дорогих 15 насінин. Нема підходящого місця для них, гріє думка, що може на рідному факультеті щось таке організуємо), феленопсіси (орхідеї) .


Це сайти на яких можна знайти корисну інформацію про бонсай, переглянувши фото не можливо в них не закохатись

www.bonsai.ru

http://www.treeland.ru/article/home/bon/

http://www.karlikovye.ru/vidu.php

Leave a Comment