Цікаві факти про серце!

-М’яз під назвою “серце” став світовим символом любові. Греки вважали, що серце – вмістилище духу, китайці вірили, що саме в серці знаходиться щастя, а єгиптяни вважали, що там народжуються емоції та інтелект.

-Американські вчені нещодавно встановили, що спілкування з друзями зберігає серце здоровим ! Виявляється, люди, що мають широке коло спілкування рідше страждають від хвороб серця. Товариські люди менше курять, у них нижчий рівень цукру в крові і нижче артеріальний тиск, все це позитивно відбивається на роботі серця.

– Між іншим, секундну стрілку в годинниках винайшов англійський лікар, близько 300 років тому для того, щоб приступити до досліджень ритму серця.

-Вчені з’ясували, що серце коня є детектором людських емоцій. Воно відображає емоції, які відчувають люди, що знаходяться поруч з конем. Науковці навіть заявили, що коли-небудь цю властивість коней може бути використано для вимірювання стресу в організмі людини.

-Результати досліджень показали, що люди, які регулярно сплять після обіду, на 37% рідше страждають серцево-судинними захворюваннями, ніж ті, хто спить протягом усього дня.

-Сільський сир – визнаний одним з найбільш корисних продуктів для нашого серця, тому що в ньому мало жирів, але багато кальцію і білків.

-Вальс! Саме ця музика за твердженням фахівців, найбільше нагадує ритм людського серця.

-Виявляється один з найкорисніших свят для серця – це День святого Валентина! Справа в тому, що саме в цей день закохані люди часто з’їдають шоколад і випивають келих вина. Саме це поєднання сприятливо позначається на роботі серця і судин.

-Сміх від усього серця гріє не лише душу! Дослідження показали, що сміх допомагає
розслабити внутрішні стінки серцевих судин, що, у свою чергу, покращує роботу серця.

-Стародавні єгиптяни вважали, що четвертий палець руки пов’язаний з серцем спеціальним каналом. Саме через це пішов звичай носити обручку на безіменному пальці.

-Результати дослідження проведеного у Великій Британії, говорять про те, що чим нижче соціальний статус людини, тим частіше б’ється її серце.

-Наше серце повне загадок! В історії сучасної медицини відомий випадок, коли серце людини зупинилося і знову почало битися через 4 дні.

Більше інформації ви зможете дізнатися за цим посиланням https://www.youtube.com/watch?v=XgyfAZ-fXjE

Leave a Comment