Підготовка інтерактивних вправ у середовищі LearningApps

LearningApps.org – онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Їх можна використовувати в роботі з інтерактивною дошкою, або як індивідуальні вправи для учнів. 

LearningApps.org – це додаток для підтримки навчального процесу за допомогою інтерактивних модулів (додатків, вправ). Даний онлайн-сервіс дозволяє створювати такі модулі, зберігати і використовувати їх, забезпечувати вільний обмін ними між педагогами, організовувати роботу учнів (в тому числі, і по створенню нових модулів)

На сайті hдоступна велика база завдань, розроблених учителями з різних країн для усіх предметів шкільної програми. Кожен із ресурсів можна використати на своєму уроці, змінити під власні потреби, розробити схожий чи зовсім інший навчальний модуль.

Вправи на сайті подаються у зручному візуальному режимі сітки зображень, навівши на які вказівник миші можна побачити тип вправи та її рейтинг на сайті (залежить від кількості переглядів та оцінок користувачів).

Усі вправи поділено на категорії, які відповідають виду завдання, яке потрібно буде виконати учням:

  • вибір;
  •  розподіл;
  •  послідовність;
  •  заповнення;
  •  онлайн-ігри;
  • інструменти.

У кожній групі доступно кілька шаблонів вправ, опис та зразки яких можна попередньо переглядати перед тим, як створити власний навчальний ресурс.

 На сайті http://learningapps.org/ можна детальніше ознайомитись із різними вправами та спробувати створювати власні.


Приклади вправ: http://LearningApps.org/watch?v=p34cxpow201

 Блог учасників професійного співтовариства learningApps: http://e-lpro.blogspot.com/2013/08/learningapps.html

Leave a Comment